Cattery
Leering Eyes

Hobby Fokker van
Maine Coon's

Socialisatie van de kittens

De kittens groeien op in een huishouden van vijf katten.

Neo de enige kater (castraat) deelt zijn huis met vier dames.

Dorian de klets majoor zij is altijd in voor een praatje, Embre de stille wind in huis die lekker zen is, joylene de grappemaker en Lowey de kat op red bull die door het huis vliegt. De kittens zullen dus flink bemoederd worden door de vijf  Dave en mij.

Gezondheid

Zowel papa en mama zullen zijn getest op PKD HCM PRA PDDef FIV Felv worden ingeenten en ontwormt voor de dekking. Alle overige huiskatten zullen hun jaarlijkse inenting hebben gehad en zullen parasiet vrij zijn.

Embre (Maine Coon) is ook op PL en SMA getest . (Zie verklaring afkortingen bij GEZONDHEID).

De PKD HCM SMA PRA PKDef onderzoeken zijn uitgevoerdt door Dr. van Haerigen laboratorium dmv DNA testen

Overige testen zoals de PL FIV en Felv worden bij Dierenhospitaal Visdonk Roosendaal

De kittens doorlopen de normale gang van zaken betreft de inentingen bij 9 en 12 weken en ontworming.

De kitten mogen pas verhuizen na 13 weken zodat er eventuele bijwerkingen van de inenting van 12 weken niet bij de nieuwe eigenaar plaatsvinden.

Er zal alles aan gedaan worden om te zorgen dat de kittens gezond zijn.

Maar bedenk wel: ieder levend wezen, dus ook een raskat met papieren, kan ziek worden zonder dat iemand hieraan schuld heeft. 

Aankoop Kitten

De koop van een kitten zal worden vergezeld door een:

 

  • contract, 
  • stamboom
  • Eigendomsoverdracht
  • Dierpaspoort, 
  • Chip gegevens 
  • desgewenst een gezondheidsverklaring Blanco inlc retour envelop.

 

Deze worden verstrekt door de limbracat club. Waar ik geregistreerdt sta.

Het contract kan bij interesse in een kitten worden worden gelezen op:

Voorblad                                                                                                                               

Koopovereenkomst SaintPro Cat 

 Natuurlijk wil ik de nieuwe eigenaar wel even ontmoeten voor er ingestemdt wordt met het nieuwe mandje.

De kittens mogen pas vanaf de vierde week worden bezichtigd, omdat ze tijdens de eerste levensweken nog erg vatbaar zijn voor bacteriën e.d. van buitenaf, en wij willen dus geen onnodige risico’s nemen.

Bij interesse,kan men kan in deze periode eventueel wel een optie op een kitten nemen, dit kost niks en zo heeft men de zekerheid dat het kitten in deze periode niet wordt verkocht…er blijft dan tot de 4de week een optie op dit kitten staan, in de 4de week kan men het kitten dan komen bezichtigen,en al dan niet reserveren.

Indien men het kitten niet reserveert, dan is het kitten vanaf dat moment weer gewoon beschikbaar.

De kittens mogen steeds geheel vrijblijvend worden bezichtigd

De kittens hebben steeds een vaste prijs… Aandringen om een kitten goedkoper te verkopen heeft dus geen zin.

Indien een kitten om bepaalde reden goedkoper wordt verkocht, dan zal dit steeds worden vermeld, en zal de reden daarvoor worden meegedeeld.

Verder hanteer ik de gebruikelijke (meestal gemiddelde) prijzen van het desbetreffende ras.

De prijzen kunnen variëren, zo is de prijs afhankelijk van de kwaliteit van het kitten; huisdier, show-fokkwaliteit,  (soms ook de kleur of patroon).

Geïnteresseerden, en/of personen die echter al van tevoren een kitten hadden gereserveerd (bv via de wachtlijst), kunnen tijdens die eerste 4 weken echter wel de ontwikkeling volgen d.m.v. foto’s, indien men dit wenst. Ik hou deze personen met plezier op de hoogte via email en de site.

Ook wanneer een beschikbaar kitten reeds ouder is als 4 weken, kan men een optie nemen, degene die een optie heeft genomen krijgt dan even bedenktijd of hij/zij het kitten al dan niet wil reserveren… (de duur van deze periode wordt onderling afgesproken). Men kan het kitten in deze bedenkperiode dan komen bezichtigen.

 Personen die  een kitten hebben gereserveerd, geven ik de mogelijkheid om hun toekomstige kitten regelmatig te komen bezoeken… dan kunnen ze elkaar al wat leren kennen.  Het is absoluut geen vereiste om het kitten af en toe eens te komen bezoeken, maar het is dus wel mogelijk.

Verder worden de toekomstige eigenaars van onze kittens regelmatig op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van hun toekomstige huisgenootje, dit d.m.v. e-mail & foto’s.

 Indien men het kitten niet kan komen halen op de afgesproken dag, en mij daarvan niet op de hoogte brengt, dan zal de koop niet langer doorgaan. Het kitten is vanaf dat moment opnieuw beschikbaar, en de eventuele aanbetaling zal niet worden terugbetaald.

   Indien men een kitten wil kopen, dan moet men weten dat de kittens geen “straatkatten” mogen worden, waarmee bedoelt wordt dat de kittens niet “vrij” naar buiten mogen… de rassen hebben daar niet bepaald behoefte toe, en vinden het erg fijn om binnenshuis te leven... ze zijn het gewoon sinds hun geboorte, en het zijn ideale binnenkatten. 

Het is niet de bedoeling dat de katten tijdens het niet aanwezig zijn van de eigenaar in een kooi of kleine ruimte wordt opgesloten. 

 Bedenk dat een kat tot wel 26 jaar kan worden en dus zijn hele leven verzorgt zal moeten worden. 

 Echter zijn er altijd uitzonderlijke redenen dat de kat niet langer bij z’n huidige gezin kan blijven… Dan is de eigenaar verplicht om de mij (de fokker) daarvan als eerste op de hoogte te brengen… en wordt de kat dus niet zomaar aan derden verkocht/gegeven.

Wij willen namelijk niet dat onze voormalige kittens zich plots overal gaan verspreiden bij nieuwe eigenaars, zonder dat wij daarvan op de hoogte zijn.

De kans bestaat dat ik het kitten/de kat dan terug in ons gezin opnemen, maar indien dat ook niet mogelijk zou zijn, dan help ik de eigenaar een goede/geschikte thuis voor het diertje te vinden.

Ook deze eigenaars dienen hun gegevens aan ons door te geven, en krijgen een aangepast contractje.

(ook een kitten die pas werd opgehaald mag niet aan derden worden verkocht of weggeven !)

 In het contact zal worden aangegeven of de kitten als huis of fok dier is gekocht met de benodigde restricties 

   Het contract bevestigd tevens dat de fokker verklaard dat het kitten in goede staat van gezondheid is op moment van overdracht, nadat deze een laatste check-up heeft gekregen in de dierenkliniek waarmee wordt samengewerkt. Eventuele aandachtspunten waarvan de fokker op de hoogte is, worden van tevoren meegedeeld ! (bv overgevoeligheid aan bepaalde voeding e.d.).

Het contract wordt steeds zowel door de fokker, als door de nieuwe eigenaar ondertekend. Een contract is bindend, en beide partijen dienen zich dan ook aan het contract te houden.

bron: cattery starlicous


Geef mij te eten en te drinken en zorg goed voor mij.
Als ik niet eet ga met mij naar de poezendokter en laat mij onderzoeken.
Geef mij op tijd een zuivere bak, sluit mij niet op in een kooi of schuur.
Leg mij niet aan een riempje, maar geef me mijn vrijheid.
Laat mij in de vakantie niet in de steek.
Als ik jonkies krijg laat ze leven, ze kunnen zelfs met een hond opgroeien.
En tenslotte lieve baas, als ik oud word verzorg mij dan goed en als het moet, verlos mij uit het lijden.
Als dank zal ik heel lief voor je spinnen.
 Bron:http://www.catterylindenberg.nl/?id=gezondheid